Välkomna till Europakommentaren!

Idag lanserar Centrum för europaforskning vid Lunds universitet Europakommentaren, en blogg för fakta- och forskningsbaserade analyser och kommentarer om europeisk politik, ekonomi, juridik, historia och kultur.

Vår ambition är att skapa en plattform för forskare som vill nå ut med kommentarer om europarelaterade frågor till en bredare publik. Författarna, som i normalfallet är verksamma inom olika discipliner vid svenska lärosäten, väljer själva vilka ämnen de vill ta upp och hur ofta de skriver.

Vi hoppas att läsarna ska känna sig inspirerade att diskutera och debattera – både här på Europakommentaren och i andra sammanhang – de ämnen som tas upp i inläggen.

Och, för att inte riskera att missa något spännande inlägg går det bra att prenumerera genom att klicka här.

I nästa inlägg berättar vi mer om varför vi lanserar Europakommentaren.