Om Europakommentaren

Tillgången till forsknings- och faktabaserade analyser av aktuella händelser blir allt viktigare i en tid när fake news har blivit ett hushållsbegrepp. Med tanke på hur snabbt fejkade nyheter och desinformation sprids i dagens samhälle har universitetens uppgift att föra ut forskningsbaserad kunskap i samhället kanske aldrig varit viktigare än nu.

Vår ambition

Europakommentaren drivs och finansieras av Centrum för europaforskning (CFE) vid Lunds universitet. Vår ambition är att skapa en plattform för svenska universitetsanställda att nå ut med forskningsbaserade analyser och kommentarer om europarelaterade frågor till en bredare publik. Vi hoppas att läsarna ska känna sig inspirerade att diskutera och debattera frågorna, både här på webbplatsen och i andra sammanhang.

Om skribenterna

De som skriver på Europakommentaren är forskare och doktorander med ett intresse för frågor som rör Europa i bred bemärkelse. Alla inlägg är personliga och varje författare ansvarar själv för innehållet.

Redaktion

Europakommentarens redaktör är Maria Strömvik, statsvetare och biträdande föreståndare för Centrum för europaforskning vid Lunds universitet. Just nu har vi även hjälp av våra amanuenser Axel Fégeant och Erica Talvén, som båda också läser masterprogrammet European Affairs vid Statsvetenskapliga institutionen i Lund.

Har du något att säga?

Om du vill vara med och skriva på Europakommentaren är du välkommen att kontakta Maria Strömvik på blogg@cfe.lu.se.

Vill du replikera?

Om du har särskild kunskap om en fråga du läst om i ett blogginlägg här och vill replikera (snarare än att skriva i kommentarsfältet) är du välkommen att kontakta Maria Strömvik på blogg@cfe.lu.se.

Vill du prenumerera?

Klicka här och fyll i din e-postadress.